Markkinapaikan ja Spreadshopien yleiset sopimusehdot

Voimassa 2.3.2020 alkaen

A. Yleistä

1. Sisältö

Näissä yleisissä sopimusehdoissa määritellään oikeutesi ja velvollisuutesi koskien sprd.net AG:n (Spreadshirt) sinulle kumppanina tarjoamien palveluiden käyttöä.

Nämä sopimusehdot sisältävät seuraavia palveluita koskevat nykyiset säännöt:

 • Markkinapaikka (erityisesti kohta B.)
 • Spreadshop (erityisesti kohta C.)

Sinun on hyväksyttävä yleiset sopimusehdot käyttääksesi palveluitamme.

2. Nämä käsitteet sinun tulee tuntea

Tuotetyypit ovat tuotteitamme riippumatta väristä tai koosta, eikä ne sisällä mitään printtiä.

Printit ovat tuotteisiimme lisättäviä esittäviä suunnitteluelementtejä (kuvia ja/tai tekstiä).

Nimitykset ovat yksittäisten printtien kuvauksia ja avainsanoja.

Markkinapaikka on yksi tuotteiden myyntikanavistamme ja perusalusta myös muille myyntikanaville, kuten kolmansien osapuolien (esim. Amazonin ja eBayn) verkkokauppapaikoille sekä omien verkkosivustojemme ja muiden yhteistyökumppanien Spreadshopien Suunnittele itse ‑alueille. Spreadshirtin markkinapaikalla ja kolmansien osapuolien verkkokauppamarkkinapaikoilla asiakkaat voivat valita erilaisia valmiita tuotteita.

Suunnittele itse -osiossa asiakkaat voivat suunnitella printtityökalun avulla tuotteita, joissa on yksilöllisiä tekstejä ja meidän sekä omia printtejä.

Spreadshop on tarjoamamme verkkokauppa, jonka voit liittää myös verkkosivustoihin.

Kumppanitili on käyttäjätilisi Spreadshopiesi ja printtiesi hallintaan. Saat meiltä käyttäjätunnuksen kumppanitilille.

Toteutuneista myynneistä saat meiltä palkkion. Toteutunut tarkoittaa, että

 • tuotteen ostosta syntyy voimassa oleva sopimus
 • tilattu tuote on toimitettu asiakkaalle
 • asiakas maksaa kauppahinnan eikä peruuta kauppaa 14 päivän kuluessa tilauksen lähettämisestä ja
 • asiakas ei peruuta tilausta tai palauta sitä lainsäädännön tai tarjoamamme palautusoikeuden puitteissa.

3. Kumppaniksi ryhtyminen

a) Avaa kumppanitili. Lähetä meille verkkosivujemme kautta täytetty rekisteröintilomake ja hyväksy sopimusehdot, jotta voit julkaista printtejäsi markkinapaikassa ja ottaa käyttöön Spreadshopeja. Kumppani sinusta tulee heti, kun printtisi julkaistaan tai Spreadshopisi aktivoidaan.

b) Olet vastuussa kumppanitilistäsi ja siten myös velvollinen antamaan tietosi täydellisesti ja oikein sekä päivittämään muutokset. Näitä tietoja ovat erityisesti tiedot itsestäsi sekä palkkioittesi maksuun ja niiden verotukseen liittyvät tiedot. Tarvitsemme myös voimassa olevan sähköpostiosoitteen, jotta voimme pitää sinuun yhteyttä.

c) Ennen rekisteröintilomakkeen lähettämistä voit tarkistaa antamiesi tietojen oikeellisuuden ja muokata niitä käyttämällä oikolukutyökalua. Jos meillä on syytä epäillä tallennettujen tietojesi tai muiden jakamiesi tietojen oikeellisuutta, pidätämme oikeuden lykätä tilitysten ja maksujen suorittamista sinulle, kunnes saamme asiaan selvennyksen. Tallennetut tietosi asetetaan tarvittaessa julkisesti saataville esim. Spreadshopisi julkaisutiedoissa.

d) Sopimus voidaan tällä hetkellä tehdä seuraavilla kielillä: saksa, englanti, ranska, espanja, hollanti, Italia, norja, ruotsi, tanska, puola, suomi

4. Suhteemme asiakkaaseen

Asiakkaiden sopimuskumppanina toimimme me, joten sinä voit keskittyä kokonaan printteihin ja Spreadshopeihin.

Me huolehdimme siis esimerkiksi tuotannosta, toimituksista ja asiakaspalvelusta. Siksi voimme myös hylätä tilauksia, jotka eivät täytä teknisiä ja organisatorisia vaatimuksiamme. Sama pätee, jos epäilemme, että tilaukset rikkovat lakeja tai loukkaavat kolmannen osapuolen oikeuksia.

Kaikki viestintä asiakkaan kanssa hoidetaan meidän kauttamme, jotta tilaukset sujuisivat ongelmitta.

5. Kumppanitili

a) Tallennamme antamasi tiedot, kumppanitilisi sisällön sekä markkinapaikkaa ja Spreadshopejasi varten käyttöön ottamasi asetukset. Voit nähdä nämä tiedot kumppanitililtäsi. Tallennamme nämä sopimusehdot, ja ne ovat nähtävissä osoitteessa https://www.spreadshirt.fi/yleiset-sopimusehdot-C10183. Muuten emme tallenna sopimustekstiä sopimuksen solmimisen jälkeen.

b) Yleiskatsaus toteutuneista myynneistä maksetuista palkkioista on nähtävissä kumppanitililläsi.

c) Käsittele kumppanitilisi kirjautumistietoja (sähköpostiosoitetta ja salasanaa) luottamuksellisina ja pidä huolta, että mikään kolmas osapuoli ei saa niitä tietoonsa. Älä käytä kumppanitilisi kirjautumistietoja muissa verkkosivustoissa tai palveluissa. Jos sinulla on syytä uskoa, että kolmas osapuoli on tietoinen kirjautumistiedoistasi, vaihda salasana ja ilmoita meille tästä välittömästi.

d) Lähetämme epäsäännöllisin väliajoin sähköpostitse tietoja ja vinkkejä Spreadshopeihin ja markkinapaikkaan liittyen ("Kumppaneiden uutiskirje"). Voit peruuttaa kumppaneiden uutiskirjeen milloin tahansa. Huomaa, että sinulle lähetetään jatkossakin sopimukseen liittyvää tietoa sähköpostitse.

B. Markkinapaikkaa koskevat säännöt

1. Näin markkinapaikka toimii

a) Omassa kumppanuusosiossasi voit ladata printtisi Spreadshirtin palvelimelle ja käyttää niitä tuotemallien suunnitteluun. Annathan printeillesi hyvin sopivat nimet, jotta ne löytyvät helposti myyntikanaviltamme.

Sen jälkeen voit julkaista printtisi markkinapaikassa.

b) Hyödy muistakin myyntikanavista: Voimme myydä markkinapaikalla julkaisemiasi printtejä muidenkin myyntikanavien kautta, kuten kolmansien osapuolien (esim. Amazonin ja eBayn) verkkokauppapaikoilla sekä omien verkkosivustojemme ja muiden kumppanien Spreadshopien Suunnittele itse ‑osioissa.

c) Palvelujemme käytön yhteydessä voidaan markkinapaikan kautta tarjoamiasi printtejä ja tuotemalleja yksilöidä teknisten mahdollisuuksien puitteissa; esim. printin koko ja väri voivat olla muutettavissa.

2. Palkkiosi markkinapaikan myynneistä

a) Palkkion laskemisen perustana on printtihinta.

aa) Kun asiakas lisää tuotteeseen tarjoamasi printin, kyseisen tuotteen asiakashintaan lisätään printtihinnan suuruinen korotus. Jos samaa printtiä käytetään tuotteessa useita kertoja, printtihinta lasketaan vain kerran.

bb) Printtihinnan suuruuden määrittävät

 • sen tuotteen tuotetyyppi, johon printtisi lisätään
 • asiakkaan käyttämä myyntikanava.

Yleiskatsaus Spreadshirtin eri tuotetyyppien ja myyntikanavien printtihinnoista löytyy täältä: https://help.spreadshirt.com/hc/fi/articles/360011404220

b) Palkkiosi
b) Kun printtisi sisältämä tuote on myyty, saat printtihinnan, josta on vähennetty tuotteen myynnistä ja toimituksesta asiakkaalle aiheutuneen lakisääteisen arvonlisäveron osuus printtihinnasta. Tuotteen onnistuneen myynnin yhteydessä maksettavan arvonlisäveron määrä voi vaihdella toimitusmaasta ja muista myynnin arvonlisäverotukseen liittyvistä ehdoista riippuen.

c) Myynnin lisääminen myynninedistämisen avulla

aa) Spreadshirt tekee säännöllisesti myynninedistämistoimenpiteitä ja myöntää asiakkaille esimerkiksi alennuksia tilauksen postitus‑ ja pakkauskustannuksista tai tilauksen kaikkien tai yksittäisten tuotteiden asiakashinnoista (alennuskampanjat).

bb) Spreadshirt vastaa postitukseen ja pakkaukseen liittyvien alennusten kustannuksista (esim. ilmainen toimitus), joten niillä ei ole vaikutusta palkkioihisi.

cc) Jos asiakkaalle myönnetään alennus kaikkien tai yksittäisten tuotteiden asiakashinnasta tilauksen yhteydessä, myös tilaukseen sisältyvästä printistäsi maksettava hinta pienenee samassa suhteessa.

Prosentuaalisten alennusten kohdalla palkkiota alennetaan koko tilauksen yhteydessä myönnetyn alennuksen perusteella (esimerkki: Jos kaikkien tuotteiden asiakashinnasta myönnetään 15 % alennusta, myös palkkiosi pienenee 15 %).

Absoluuttisten alennusten tapauksessa palkkiota alennetaan sen mukaan, kuinka paljon alennuksen osuus on koko tilauksen alentamattomasta asiakashinnasta (esimerkki: Jos 50 euron kokonaistilauksen asiakashinnasta saa alennusta 5 euroa, palkkiosi alenee 10 % (5 euroa / 50 euroa).

C. Spreadshopeja koskevat säännöt

1. Näin Spreadshopit toimivat

a) Voit julkaista Spreadshopit erillisinä sivustoina tai liittää ne muihin sivustoihin.

b) Kumppanitililläsi sinulla on käytettävissä erilaisia ​​vaihtoehtoja Spreadshopiesi suunnitteluun. Huomaa, että muutokset Spreadshirtin asiakkaiden yleisiin sopimusehtoihin tai muihin pakollisiin oikeudellisiin tietoihin (esim. tietosuojaa koskeviin tietoihin) eivät ole sallittuja.

c) Voit käyttää tarjoamiamme mainoselementtejä (esim. bannereita ja tuotekuvia) yhteistyöhön kanssamme. Noudata mainoselementtien käyttöehtoja.

2. Palkkiosi myynneistä Spreadshopeissa

2.1. Yleiskatsaus

a) Voit ansaita rahaa jokaisesta asiakkaiden Spreadshopistasi tilaamasta tuotteesta. Ansaitsemasi palkkio riippuu marginaalistasi. Marginaali muodostuu seuraavista osista:

 • perusmarginaali
 • mahdollinen menestysbonus.

b) Myynnistä saamasi kumppanipalkkio lasketaan perusmarginaalin ja mahdollisen menestysbonuksen perusteella ottaen huomioon mahdolliset alennukset ja verot.

 • Palkkiosi =
 • perusmarginaalisi
 • + mahdollinen menestysbonus
 • – mahdolliset alennukset tilauksesta
 • – tilauksen lakisääteinen arvonlisävero

c) Voit myös poistaa Spreadshopeissasi palkkion kokonaan käytöstä.

2.2. Perusmarginaalisi määrittäminen

a) Voit asettaa kunkin tuotetyypin perusmarginaalin määrittämällä tuotetyypille (johon sisältyy myös painatusalue) asiakashinnan ehdottamiemme rajojen puitteissa. Asiakashinnan ja tuotetyypin perushinnan välinen erotus on kyseisen tuotetyypin perusmarginaali.

 • Perusmarginaali = asiakashinta painatusalueella – perushinta

b) Voit halutessasi muuttaa kunkin tuotetyypin asiakashintaa. Tässä tapauksessa perusmarginaali muuttuu vastaavasti.

c) Jos tuote myydään onnistuneesti Spreadshopisi kautta, saat määrittämäsi tuotetyypin perusmarginaalin, josta on vähennetty perusmarginaaliin tuotteen myynnin ja toimituksen yhteydessä sovellettava lakisääteinen arvonlisävero. Tuotteen onnistuneen myynnin yhteydessä maksettavan arvonlisäveron määrä voi vaihdella toimitusmaasta ja muista myynnin arvonlisäverotukseen liittyvistä ehdoista riippuen.

2.3. Printtien lisääminen muille painatusalueille

Voit myös lisätä printtejä tuotteen muihin painatusalueisiin. Näissä tapauksissa asiakashinta nousee painatushintojen mukaan. Tuotetyypin perusmarginaalisi pysyy samana.

2.4. Erilaisten printtien hyödyntäminen

Voit myös ottaa käyttöön Spreadshopissasi suunnittelutyökalun ja tarjota siten asiakkaille Suunnittele itse -osion. Halutessasi voit antaa asiakkaille mahdollisuuden valita suunnittelutyökalusta myös muita markkinapaikan printtejä (katso osa B.1.b) ja suunnitella tuotteita, joissa niitä käytetään.

Jos otat käyttöön suunnittelutyökalun, tuotetyyppisi perusmarginaali pysyy samana mutta asiakashintaan voi tulla seuraavia muutoksia:

a) Jos asiakas on suunnitellut tuotteen, jossa on lisäpainatusalueita, tuotteen asiakashinta painatusaluetta kohden nousee painatushintojen verran.

b) Jos asiakas luo tuotteen, jossa käytetään markkinapaikan printtiä, tuotteen asiakashinta voi nousta vastaavan printtihinnan verran (katso kohta B.2.a)).

c) Jos asiakas tilaa tuotteen ilman painatuksia, tuotteesta ei makseta painatushintoja ja asiakashintaa alennetaan vastaavasti.

2.5. Menestysbonuksesta hyötyminen

a) Mitä enemmän tuotteita kumppanitilisi Spreadshopien kautta tilataan, sitä enemmän voit ansaita!

Menestysbonusta laskettaessa otetaan huomioon monia tuotteitamme (katso tästä, jäljempänä "tukkutuotteet").

b) Kaikkien tukkutuotteiden perushintoja alennetaan kuukausittain sen mukaan, kuinka monta tukkutuotetta olet myynyt onnistuneesti Spreadshopeissasi kumppanitilisi kautta kyseisen kalenterikuukauden aikana. Yleiskatsaus kuukausittaisista myyntirajoista ja tukkuhinnoista löytyy täältä.

Tukkutuotteen myynnistä saatava menestysbonus lasketaan tukkutuotteen pohjahinnan ja tukkuhinnan välisen erotuksen perusteella.

 • Menestysbonus = pohjahinta – tukkuhinta

c) Myyntirajan määrittämisessä otetaan huomioon kaikki tukkutuotteet, jotka asiakkaat ovat tilanneet kalenterikuukauden aikana, jos viimeistään 14 päivän kuluessa kyseisen kalenterikuukauden päättymisestä

 • tilattu tuotte on maksettu meille
 • tilattu tuote on toimitettu
 • tilattua tuotetta ei ole palautettu lainsäädännön eikä tarjoamamme palautusoikeuden mukaisesti.

d) Jos tukkutuote myydään onnistuneesti Spreadshopisi kautta, saat menestysbonuksen, josta on vähennetty myynnin ja toimituksen yhteydessä menestysbonukseen kohdistuva lakisääteinen arvonlisävero. Tuotteen onnistuneen myynnin yhteydessä maksettavan arvonlisäveron määrä voi vaihdella toimitusmaasta ja muista myynnin arvonlisäverotukseen liittyvistä ehdoista riippuen.

2.6. Myynninedistämistoimista hyötyminen asiakkaille myönnettävien alennusten avulla (alennuskampanjat)

a) Alennuskampanjoihin osallistumisesta päättäminen
Voit vapaasti päättää, haluatko osallistua Spreadshopisi kohdalla alennuskampanjoihin ja millä tavoin:

 • Voit poistaa alennuskampanjoihin osallistumisen kokonaan käytöstä. Tällöin et osallistu alennuskampanjoihin. Tässä tapauksessa perusmarginaalisi pysyy samana.
 • Kumppanitilisi kautta voit myös
  – osallistua kaikkiin Spreadshirtin ehdottamiin alennuskampanjoihin tai
  – osallistua vain tiettyihin alennuskampanjoihin.
 • Lisäksi voit määrittää alennuskampanjan toteuttamisajan ehdottamiemme aikarajojen puitteissa.

b) Alennuskampanjan vaikutus marginaaliisi

bb) Spreadshirt vastaa postitukseen ja pakkaukseen liittyvien alennusten kustannuksista (esim. ilmainen toimitus), joten niillä ei ole vaikutusta marginaaliisi.

cc) Jos asiakkaalle myönnetään alennus kaikkien tai yksittäisten tuotteiden asiakashinnasta tilauksen yhteydessä, myös tilauksesta saamasi marginaali pienenee samassa suhteessa.

Prosentuaalisten alennusten kohdalla marginaalia alennetaan koko tilauksen yhteydessä myönnetyn alennuksen perusteella (esimerkki: Jos kaikkien tuotteiden asiakashinnasta myönnetään 15 % alennusta, myös marginaalisi pienenee 15 %).

Absoluuttisten alennusten tapauksessa marginaalia alennetaan sen mukaan, kuinka paljon alennuksen osuus on koko tilauksen alentamattomasta asiakashinnasta (esimerkki: Jos 50 euron tilauksesta saa alennusta 5 euroa, marginaalisi alenee 10 % (5 euroa / 50 euroa).

3.Yhteistyön tekeminen yhteisrekisterinpitäjänä yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 26 mukaisesti

3.1. Yleiskatsaus

Seuraavissa kohdissa määritetään, kumpi osapuoli (sinä tai Spreadshirt) täyttää tietyt yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaiset velvoitteet, kun otat käyttöön Spreadshopin.

Nämä velvollisuudet liittyvät erityisesti rekisteröidyn oikeuksien suojaamiseen yleisen tietosuoja-asetuksen artiklojen 12–23 mukaisesti sekä artikloissa 13 ja 14 kuvattujen tietovaatimusten mukaisesti.

Ellei toisin ole määritelty, pätevät yleisen tietosuoja-asetuksen artiklassa 4 kuvatut määritelmät.

3.2. Yhteisrekisterinpitäjien toiminta ja suhteet rekisteröityjä kohtaan

Kun otat käyttöön Spreadshopin, aloitat henkilötietojen käsittelyn Spreadshirtin kautta.

Olet yhdessä Spreadshirtin kanssa vastuussa tietojenkäsittelyn mahdollistamisesta Spreadshirtin kautta.

Yhteinen vastuu kattaa kuitenkin vain henkilötietojen käsittelyprosessit tai prosessit, joiden tarkoituksista ja keinoista itse päätät:

 • Jos otat käyttöön Spreadshopin, yhteinen vastuu sisältää vain Spreadshopin käyttäjien henkilötietojen keräämisen.
 • Jos lisäksi integroit Spreadshopin omalle verkkosivustollesi, yhteinen vastuu koskee myös henkilötietojen siirtoa, kun välität tiedot meille.

Spreadshirt on kuitenkin yksin vastuussa Spreadshopissa tehtyjen ostojen, tilausten ja asiakaspalvelun kautta saatujen henkilötietojen käsittelystä.

3.3. Käsittelytoimintojen tarkoituksen ja keinojen määritteleminen yhdessä

a) Määrität yhdessä Spreadshirtin kanssa käsittelyn tarkoitukset ja keinot ("yhteinen käsittely"). Yhteisen käsittelyn laajuus perustuu näiden ehtojen kohtaan C.3.2.

b) Käsittelytoimet, joihin ei sovelleta yhteistä tarkoitusta ja keinoja, eivät ole yhteisiä käsittelyjä.

3.4. Yhteisrekisterinpitäjien tehtävät ja yhteistyö

a) Tietosuojaoikeudellisten velvoitteiden täyttäminen jakautuu seuraavasti:

aa) Spreadshirt on vastuussa rekisteröityihin kohdistuvien tietovelvoitteiden täyttämisestä yleisen tietosuoja-asetuksen artiklojen 13 ja 14 mukaisesti yhteiseen käsittelyyn liittyen.

bb) Spreadshirt vastaa rekisteröityjen tietosuojaoikeudellisten kyselyjen (ʺrekisteröityjen kyselytʺ) käsittelystä yleisen tietosuoja-asetuksen luvun III mukaan liittyen henkilötietojen yhteiseen käsittelyyn Spreadshopissa. Jos saat tällaisen kyselyn, sinun on välitettävä se Spreadshirtille osoitteeseen (privacy@spreadshirt.net) heti tai viimeistään 3 työpäivän sisällä kyselyn vastaanottamisesta.

cc) Spreadshirt vastaa tietoturvaloukkausten tutkimisesta ja mahdollisesta ilmoittamisesta yleisen tietosuoja-asetuksen artiklojen 33 ja 34 mukaan, jotka koskevat henkilötietojen yhteistä käsittelyä. Jos saat (oman havaintosi tai kolmannen osapuolen ilmoituksen kautta) tietoon tosiasioita, jotka – riippumatta rekisteröityyn kohdistuvasta todellisesta riskistä – kuuluvat ilmoitusvelvollisuuden piiriin yleisen tietosuoja-asetuksen artiklojen 33 ja 34 mukaan tietojen yhteiseen käsittelyyn liittyen, (ʺmahdollinen tietosuojaloukkausʺ), sinun on ilmoitettava siitä Spreadshirtille sähköpostitse osoitteeseen privacy@spreadshirt.net välittömästi tai viimeistään 24 tunnin kuluttua siitä, kun sait tiedon asiasta.

dd) Spreadshirt tarkistaa, onko yhteiseen käsittelyyn liittyvä tietosuojavaikutusten arviointi välttämätöntä, ja täyttää siitä aiheutuvat lakisääteiset velvoitteet.

b) Sitoudut tukemaan Spreadshirtiä kohdassa C.3.4.a) määriteltyjen velvoitteiden täyttämisessä ja toimittamaan Spreadshirtille kaikki tiedot, joita tarvitaan velvoitteiden täyttämiseksi.

c) Kaikissa muissa tapauksissa kukin osapuoli täyttää itse yleisen tietosuoja-asetuksen mukaiset velvoitteensa.

3.5. Molemminpuoliset tietoihin liittyvät velvollisuudet

a) Spreadshirt ja sinä jaatte tietoja keskenänne hyvissä ajoin siltä osin, kuin se on välttämätöntä toisen osapuolen tehtävien tai yhteistyötoimien suorittamiseksi, etenkin yhteiseen käsittelyyn mahdollisesti vaikuttavien muutosten osalta.

b) Jos tietosuojavalvontaviranomainen toteuttaa valvontatoimenpiteitä tai jos tietosuojavalvontaviranomaiselta tai kolmansilta osapuolilta saapuu muita kyselyjä, tiedotteita tai tiedusteluja, jotka liittyvät yhteiseen tietojen käsittelyyn, tulee sinun ilmoittaa Spreadshirtille heti saatuasi tietää valvontatoimenpiteen toteuttamisesta.

3.6. Tietojenkäsittelyn turvallisuus

Spreadshirt ja sinä noudatatte asianmukaisen tietojenkäsittelyn periaatteita yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 32 ja yleisen tietosuoja-asetuksen artiklojen 5 kohdan 1 mukaisesti ja varmistatte sopivien valvontatoimien avulla, että yhteisessä käsittelyssä noudatetaan näitä yleisiä sopimusehtoja. Spreadshirt ja sinä takaatte molemminpuolisesti tietosuojaa kunnioittavan ja turvallisen henkilötietojen käsittelyn.

3.7. Rekisteröityjen yhteydenottopaikka

Rekisteröityjen yhteydenottopaikka yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 26 kohdan 1 virkkeen 3 mukaan on Spreadshirt.

D. Markkinapaikkaa ja Spreadshopeja koskevat yhteiset säännöt

1. Tuotevalikoiman muutokset

1.1. Uudet tuotteet

Spreadshirt pyrkii jatkuvasti parantamaan ja laajentamaan tuotevalikoimaansa. Jäljempänä käytetyllä uusilla tuotteilla tarkoitetaan käyttö‑, mainonta‑ ja koriste-esineitä (erityisesti vaatteita, jalkineita ja päähineitä; painotuotteita, kuten kortteja, kuvia, julisteita ja tarroja; laukkuja, pusseja ja suojuksia; sateenvarjoja; astioita, säilytysastioita, lasitavaroita ja keramiikkaa; tyynyjä, verhoja ja mattoja; leluja ja urheiluvälineitä).

1.2 Uusien tuotteiden tarjoaminen

a) Jos Spreadshirtillä on saatavana uusia tuotteita, Spreadshirtillä on oikeus käyttää printtejäsi uusissa tuotteissa näiden ehtojen mukaisesti.

b) Spreadshirtillä on myös oikeus määrittää uusien tuotteiden

 • ensimmäinen printtihinta markkinapaikassa (katso kohta B.2.a)) ja
 • perusmarginaali (katso osa C.2.2.) sekä mahdollinen menestysbonus (katso osa C.2.6.) Spreadshopissasi harkintansa mukaan julkaisemalla ne kumppanitilillä.

Spreadshirt huomioi hinnan määrityksessä erityisesti uuden tuotteen myyntikanavan, tuotetyypin ja asiakashinnat sekä vastaavien tuotteiden printtihinnat, perusmarginaalit ja menestysbonukset.

Spreadshirtin markkinapaikoissa ja kolmansien osapuolien verkkokauppapaikoissa tapahtuvissa myynneissä printtihinta on vähintään 10 % printtisi sisältävän tuotteen asiakashinnasta. Spreadshopissa tapahtuvissa myynneissä perusmarginaali on vähintään 10 % yhden painatusalueen sisältävästä asiakashinnasta. Jos et hyväksy hinnan määritystä, asia voidaan tarkistaa oikeusteitse.

2. Tämä sinun tulee tietää palkkiostasi

2.1. Asiakastilin kautta tehdyt tilaukset

Asiakkaat voivat tilata asiakastilinsä kautta jo aiemmin tilaamiaan tuotteita. Tällaisesta tilauksesta saamasi palkkio määräytyy asiakkaan edellisessä tilauksessa käyttämän myyntikanavan perusteella.

2.2 Tilitys ja maksaminen

a) Edellytys palkkioiden maksamiselle kauttamme on:
– tietojesi antaminen kohdan A.3.b) mukaisesti
– tietyn vähimmäissaldon saavuttaminen kumppanitililläsi.
Jos nämä vaatimukset täyttyvät, tilitys tehdään kuukausittain viimeistään seuraavan kuukauden viidentenätoista työpäivänä. Saat meiltä vain sähköiset tilitykset (hyvitykset) PDF-muodossa.

Minimisaldon suuruus riippuu käyttäjätilisi valuutasta ja on tarkastettavissa täältä.

c) Maksamme kertyneen summan 15 työpäivän sisällä tilityksestä tililläsi valitussa valuutassa. Olemme kaikissa tapauksissa oikeutettuja suorittamaan maksut myös euroissa, jolloin valuuttojen muuntamiseen sovelletaan Saksan keskuspankin valuuttakursseja.

d) Voit valita sinulle sopivan tilitysmenetelmän kumppanitililläsi. Tallenna tarvittavat maksutiedot, jotta voit vastaanottaa palkkiosi. Sinun täytyy olla palkkioiden vastaanottaja. Vastaat mahdollisista kuluista, jotka aiheutuvat kumppanitilillesi tallennetuista vääristä tai virheellisistä maksutiedoista.

e) Jos emme voi suorittaa maksua esimerkiksi väärien maksutietojen vuoksi, peruutamme tilityksen ja tilitetty summa hyvitetään kumppanitilillesi.

2.3. Arvonlisävero

Sellaisille partnereille, jotka ovat esittäneet todistuksen arvonlisäverovelvollisuudestaan Saksassa, maksetaan näiden sopimusehtojen mukaisten palkkioiden lisäksi niihin kohdistuva Saksan lain mukainen arvonlisävero. Kumppanin vastuulla on ilmoittaa Spreadshirtille, onko hän arvonlisäverovelvollinen Saksassa.

Ulkomaisiin partnereihin sovelletaan käännettyä verovelvollisuutta § 13b Saksan arvonlisäverolain (UStG) mukaisesti (reverse charge). Tällöin palkkiot toimitetaan ilman arvonlisäveroa. Jos kumppanilla on eurooppalainen arvonlisäveronumero, on velvollisuus ilmoittaa se meille.

2.4. Veronpidätys

a) Jos et asu Saksassa, voidaan palkkioosi soveltaa rajoitettua verovelvollisuutta Saksassa. Mikäli sovelletaan Saksan tuloverolain (EStG) kohtaa § 50a, tulo‑ tai yhtiövero kannetaan veronpidätyksenä.

b) Velvollisuutemme on suorittaa laskustasi veronpidätys, jolloin palkkion suuruus vastaavasti pienenee. Ilmoitamme ja tilitämme pidätetyt verot Saksan liittovaltion verotoimistolle (BZSt). Voit pyytää meiltä virallisen mallin mukaisen verotodistuksen. Sinua voi kuitenkin koskea myös jokin seuraavista poikkeuksista.

c) Saksan liittovaltion verotoimisto voi antaa meille pyynnöstäsi luvan soveltaa yksinkertaistettua verovähennysmenettelyä. Tämä mahdollistaa sen, että palkkioitasi ei veroteta Saksassa tai niitä verotetaan pienemmällä veroprosentilla. Menettelyn soveltaminen edellyttää kaksinkertaisen verotuksen välttämistä koskevan sopimuksen olemassaoloa (asuin-/) kotimaasi ja Saksan väillä sekä muiden ennakkoehtojen täyttymistä. Hakemus osallistua tähän yksinkertaistettuun menettelyyn tarkoittaa, että me ja sinä olemme suostuneet siihen, että tietojasi voidaan lähettää (asuin-/) kotipaikkaasi Saksan tuloverolain (EStG) momentin § 50d kohdan 5 virkkeen 5 mukaisesti. Saksan veroviranomaiset voivat ilmoittaa (asuin-/) kotipaikkasi veroviranomaisille palkkioiden maksusta.

d) Jos lakisääteiset edellytykset ovat olemassa, voit hakea täyttä tai osittaista vapauttamista veronpidätyksestä Saksan liittovaltion verotoimistolta (BZSt). Jos meillä on palkkion maksun aikaan saatavilla voimassa oleva verovapautustodistus, emme tee veronpidätystä tai teemme sen vain verovapautustodistuksen mukaisessa laajuudessa.

e) Jos olet kohtien c) tai d) mukaan vapautettu veronpidätyksestä vain osittain, olemme velvollisia tekemään pidätyksen tilisi jäljellä olevalle osalle, ja sinulle maksettava palkkio pienenee vastaavasti. Tässä tapauksessa ilmoitamme ja tilitämme pidätetyt verot Saksan liittovaltion verotoimistolle (BZSt). Lain sitä vaatiessa saat meiltä virallisen mallin mukaisen verotodistuksen.

3. Oma sisältösi ja palvelujemme käyttö

a) Palvelussamme julkaisemasi sisältö kuuluu sinulle ("Oma sisältö").

Tämä sisältää erityisesti:

 • tarjoamasi printit
 • antamasi nimet
 • omiin Spreadshopeihisi tarjoamasi sisältö (esim. logot ja grafiikka).

b) Olet vastuussa omasta sisällöstäsi. Siksi vahvistat ja lupaat meille ​​ja sidosyrityksillemme, laillisille edustajille, työntekijöille ja edustajille (yhteisesti "valtuutetut"), että

 • oma sisältösi
 • verkkosivustot, joihin liität Spreadshopeja tai tuotteita,
 • sisältösi ja Spreadshopiesi mainokset
 • muu palvelujemme käyttö eivät riko lakeja eivätkä loukkaa kolmannen osapuolen oikeuksia (erityisesti tekijänoikeuksia, henkilöllisyyteen liittyviä oikeuksia, tavaramerkkioikeuksia ja muita lähioikeuksia). Jos sinua vastaan esitetään tällaisia ​​väitteitä, sinun tulee ilmoittaa tästä meille välittömästi.

c) Meillä ei ole velvollisuutta käyttää sisältöäsi. Muista näiden käyttöehtojen säännöksistä riippumatta meillä on oikeus kieltäytyä julkaisemasta sisältöäsi, rajoittaa se tiettyihin myyntikanaviin tai lopettaa sen julkaisu.

d) Jos ilmenee syytä epäillä, että käytöksesi rikkoo lakeja tai loukkaa kolmannen osapuolen oikeuksia, voimme toteuttaa seuraavat toimenpiteet:

 • palkkioittesi maksun lykkäys siihen asti kunnes kiista on ratkaistu lopullisesti
 • sisältösi julkaisemisen lopettaminen välittömästi
 • antaa kolmansille osapuolille heidän vaatimiaan tietoja sisällöstäsi (tämä käsittää myös tietoa sisältösi alkuperästä, tuotannosta, myynnistä ja jakelusta).

e) Jos edellä mainittuja velvollisuuksia rikotaan, voivat Valtuutetut vaatia sinulta korvausta syntyneistä vahingoista ja vapautusta kaikista kolmansien osapuolien vaatimuksista.

4. Mainonta

Meillä on oikeus käyttää sisältöäsi mainostarkoituksessa ja nimetä sinut viitteenä. Meillä ei kuitenkaan ole velvollisuutta mainita sinua.

5. Vastuunrajoitus

a) Huolimattomuustapauksissa me (ja lailliset edustajamme, työntekijät ja edustajat) olemme vastuussa vain vahingoista, jotka

 • aiheutuvat kuolemaan johtaneista tai ruumiillisista tai terveydellisistä vaurioista tai
 • aiheutuvat olennaisen sopimusvelvoitteen rikkomisesta (velvoite, jonka täyttäminen mahdollistaa sopimuksen asianmukaisen täytäntöönpanoon ja jonka noudattamiseen sinä jatkuvasti luotat ja voit luottaa); tässä tapauksessa meidän vastuumme rajoittuu ennakoitavissa olevan, tyypillisesti syntyvän vahingon korvaamiseen.

b) Edellä kuvattu vastuunrajoitus ei kuitenkaan päde, jos me olemme sinua kohtaan

 • salanneet puutteen vilpillisesti,
 • antaneet tavaran laadusta takuun tai
 • olemme lainsäädännön mukaan vastuullisia tuottamuksesta riippumatta.

6. Sopimuksen kesto

Meidän välisemme sopimus on voimassa toistaiseksi, ja kumpi tahansa osapuoli voi sanoa sen irti milloin tahansa kirjallisesti. Sopimus päättyy heti, kun suljet kumppanitilisi. Irtisanomisen jälkeen teemme kumppanitilisi tilityksen kohdan D.2.2 mukaisesti tilin vähimmäissaldon täyttymisestä riippumatta.

7. Loppumääräykset

a) Sinulla on kuittaus- tai panttioikeus vain siltä osin kuin vaatimuksesi on lainvoimainen tai kiistaton. Lisäksi voit käyttää panttioikeutta vain, jos vaatimuksesi perustuu tähän sopimukseen. Sinulla on joka tapauksessa oikeus Saksan virhevastuusäännöksiin perustuviin korvauksiin.

b) Et voi siirtää kumppanitiliäsi ja kanssamme tehtyä sopimusta toiselle henkilölle. Sama pätee vaatimuksiisi, jotka liittyvät sopimukseen kanssamme.

c) Sinun tekemiäsi näistä sopimusehdoista poikkeavia, niiden vastaisia tai niitä täydentäviä sopimusjärjestelyjä (esimerkiksi omat yleiset sopimusehdot) ei sovelleta.

d) Muutoksia sinun kanssasi tehtyyn sopimukseen (mukaan lukien nämä sopimusehdot) voidaan tehdä seuraavasti:

aa) Jos muutos sopimukseen on sinulle kohtuullinen, meillä on oikeus muuttaa sopimusta, jos

 • lainsäädännölliset, taloudelliset tai tekniset puitteet, joihin tämä sopimus perustuu, muuttuvat tai
 • palvelussamme otetaan käyttöön uusia ominaisuuksia tai olemassa olevia ominaisuuksia muokataan.
 • Muutos on kohtuullinen, jos sopimuksen tasapaino ei merkittävästi häiriinny ja käyttämäsi palvelut eivät merkittävästi rajoitu.

bb) Jos haluamme muuttaa sopimusta tällaisissa tapauksissa, tiedotamme sinulle viimeistään kolme viikkoa ennen suunniteltua voimaantulopäivää sopimuksen muutoksesta ja tarjoamme sinulle mahdollisuutta vahvistaa uusi sopimus. Jos et vastusta uuden sopimuksen voimaantuloa kolmen viikon kuluessa tämän tarjouksen vastaanottamisesta meille toimitetulla kirjallisella ilmoituksella, tulevat yleisten ehtojen muutokset voimaan aivan kuin olisit hyväksynyt ne määräaikaan mennessä. Jos vastustat uuden sopimuksen voimaantuloa ajoissa ja muotovaatimusten mukaisesti, sopimus jatkuu ilman muutoksia. Tässä tapauksessa pidätämme kuitenkin oikeuden purkaa sopimuksesi, jotta varmistetaan kaikkien partnerien yhdenmukainen kohtelu. Kolmen viikon määräajan alussa ilmoitamme sinulle vielä valitusoikeudestasi, mahdollisuudesta selittää ristiriidan syy sekä toimintasi seurauksista.

e) Sopimusta säätelevät Saksan liittotasavallan lait ottamatta huomioon kansainvälistä yhdenmukaista lainsäädäntöä, erityisesti YK:n kansainvälistä kauppalakia (CISG) ja lainvalintasääntöjä.

f) Jos meidän ja sinun välille syntyy erimielisyyttä sopimuksesta, on yrityksemme kotipaikka oikeuspaikka, kun

 • sinä olet kauppias Saksan kauppalain kannalta
 • sinulla ei ole yleistä oikeuspaikkaa Saksassa
 • siirrät sopimuksen solmimisen jälkeen koti- tai asuinpaikkasi Saksan ulkopuolelle tai
 • emme tunne koti- tai asuinpaikkaasi kanteen nostamisen aikaan.

g) Jos yksi tai useampi näiden sopimusehtojen säännöksistä on kokonaan tai osittain virheellinen tai mitätön tai muuttuu sellaiseksi tai jos näissä sopimusehdoissa on aukkokohtia, säilyy sopimuksen pätevyys muilta osin ennallaan.

Kiitos, että olet lukenut sopimusehdot loppuun asti. Toivotamme sinulle menestystä Spreadshirtin kanssa.